Cum m-am apucat de citit?

        

     Cum m-am apucat de citit? Am crescut printre cărți, înconjurată de prieteni loiali și fascinanți.

     Prima mea întâlnire cu lumea cărților a început încă de la cinci ani. Cum mama mea a fost o devoratoare de cărți (bibliotecară), nu avea cum fiica ei să nu iubească lectura. Așa că îi datorez totul mamei mele pentru că ea m-a îndemnat să citesc. Îmi lectura în fiecare seară povești și basme pe care le voi ține în sufletul meu toată viața. Toată acea atmosferă, vocea caldă a mamei care se ridica și cobora ca niște valuri șoptitoare de lucruri dulci și tainice, m-au făcut să iubesc literatura, cărțile, cititul. În fiecare zi o rugam să-mi citească, iar ea, entuziasmată de setea mea pentru carte, își retrăia împreună cu mine copilăria și îmi deschidea porțile spre o lume feerică și înaripată. 

     Așa că, prin urmare, am început să citesc singură. Citeam orice, de la povești cu zâne, basme cu Feți-Frumoși, până la întâmplări pline de mister și suspans. Însă, deveneam foarte îmbufnată și mâhnită când cineva mă obliga să citesc o carte care nu era pe placul meu. 

     Țin minte că eram în clasa a III-a și doamna învățătoare ne-a dat de citit o carte: Fram, ursul polar de Cezar Petrescu. Nu am îndrăgit-o deloc. Săream peste pagini, capitole, mă plictisea teribil. Așa că am renunțat. Dar, peste un an, am descoperit cartea Singur pe lume de Hector Malot. Așa copil cum eram, o citeam și noaptea, atât de mult îmi plăcea!

     De atunci, citesc romane alese cu atenție și, bineînțeles, urmând cu drag sfaturile mamei. Citesc cărți noi, cărți de beletristică: clasice, contemporane și polițiste. 

    Cărțile sunt precum niște corăbii care te poartă pe valuri înspumate și te duc spre insule de fantezie ce așteaptă să fie descoperite. 

     Așa că, oameni frumoși, citiți orice vă pică în mână, zâmbiți în continuare și fiți fericiți!

 Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a 
 Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.





Comentarii

  1. Bibliotecara? Ce frumos...cred că este plăcut să ai un serviciu printre cărți.
    O săptămână frumoasă, Daria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, mami iubește biblioteca și cărțile. Îi place nespus de mult locul ei de muncă, mereu merge cu plăcere. ^-^
      Asemenea îți doresc și eu, Maria! Să ai o săptămână plină de zâmbete și fericire! ♥

      Ștergere

Trimiteți un comentariu