The Book Blogger Memory Challange Tag

       Bună ziua!

     Știu că Roxi, de pe blogul Gânduri despre cărți, a făcut acum ceva timp acest tag, dar, având mai mult timp liber și neavând ce să mai scriu pentru blog, am decis că acest prilej este minunat pentru a face această minunată leapșă.
     Doresc să-i mulțumesc din suflet pentru această nominalizare! Îți mulțumesc, Roxi, că găsești numai tag-uri drăguțe și că ai amabilitatea de a mă „provoca” și pe mine. :)
     Știu că e o leapșă de amintire a lucrurilor din cărți, dar nu am citit cărți care să se potrivească cerințelor, așa că uneori voi scrie ce n-am citit, dar care cu siguranță am pe wish list.

     Acest tag este bun pentru a-ți aduce aminte unele lucruri citite din cărți, mai ales pentru persoanele care uită repede. Eu

     1. Numește o carte scrisă de un autor pe nume Michael.

         Se pune dacă e Michel? 
         Nu am citit-o, dar o am în bibliotecă, fiind primul volum din seria „Cavalerii Pardaillan”.




     2. Numește o carte care are un dragon pe copertă.

         N-am citit nici o carte din seria „Harry Potter”, dar chiar mi se par interesante.




     3. Numește o carte care are un personaj pe nume George.

         Aici am avut nevoie de puțin ajutor din partea mamei. Mi-a zis că George, din romanul „Ion”, era prieten cu Ion, iar apoi au devenit dușmani. Nu am citit această carte, momentan nu prea mă atrage, poate o voi citi când îi va veni momentul, când va trebui să o citesc pentru școală.


     4. Numește o carte care e scrisă de un autor al cărui nume de familie e Smith.

         Am observat că această serie este foarte populară în rândul tinerilor. Nu prea mă atrage această serie,  nu pare potrivită pentru mine și nu văd că m-ar entuziasma sau intriga, într-un fel, despre ce este vorba în ele. Dar mi-a venit numele scriitorului în minte și-am zis că hai să pun asta, decât să nu pun nimic.




     5. Numește o carte a cărei acțiune este plasată în Australia.


          Nu am citit nici a cărei acțiune să fie în Australia, dar pare un continent și chiar mă voi interesa, să văd dacă găsesc vreo carte care este plasată în acest continent.

      6. Numește o carte al cărei titlu conține o lună a anului.

          Știu că titlul conține un anotimp, nu o lună, dar am această carte de mai mult timp pe wish list și mi se pare foarte interesantă! Coperta mi se pare minunată. Cărțile de pe Raftul Denisei sunt atât de intrigante, multe mă fac foarte curioasă datorită copertei.


     7. Numește o carte care are un cuțit pe copertă.

         Ăăăh, nu am astfel de cărți în bibliotecă, nu-mi plac cărțile sadice și sumbre.

     8. Numește o carte care are cuvântul ,,un”/„o” în titlu.

         „O mie de nopți”. Am auzit de ea, nu am citit-o, dar o am pe wish list pentru că îmi plac mult povestirile arabe. 


     9. Numește o carte al cărui personaj principal are același nume cu autorul.

         Aici îmi vine în minte numai cartea scrisă de Andrei Cioată, „Toate sfârșiturile sunt la fel”. Mi-a plăcut nespus de mult, după ce l-am terminat nu am mai avut cuvinte!


     10. Numește o carte care a fost ecranizată.

           „Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes.





      Mi-a plăcut enorm această leapșă, mi-am reamintit unele lucruri din cărțile pe care le-am citit. Mulțumesc, Roxi, încă o dată! Cu căldură, vă invit să faceți și voi această leapșă. :)



      Vă doresc o zi frumoasă și lecturi minunate!




Comentarii

  1. Ion e romanul meu de suflet, iar Rebri e sufletul meu.
    Cât despre George, o să vezi că, de fapt, era invidios pe Ion şi nu se înțelegeau (provin din clase sociale diferite, unu-i sărac şi isteț, altu-i prost şi înstărit). Oricum, tu bucură-te de alți autori până ajungi la liceu, uită de Rebreanu (nu de alta,dar s-ar putea să nu-l înțelegi sau să-l înțelegi greşit acum şi ar fi păcat).
    Ai menționat şi cartea lui Andrei: o văd la mulți bloggeri, dar spre ruşinea mea, încă n-am citit-o.
    Iertare.
    felicitări pentru activitatea de pe blog
    alții (eu) ar trebui să ia aminte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, știu că trebuie să îl las pe Rebreanu pentru mai târziu, chiar dacă am multe cărți pe care aș vrea să le citesc de la el.

      Cartea lui Andrei e absolut fascinantă! Trebuie s-o citești, sunt sigură că are să-ți placă. E foarte profundă.


      Mulțumesc! Încerc să-mi menajez din timp ca să mă mai pot ocupa de blogușorul acesta.

      Mulțam de comentariu! Lecturi frumoase!

      Ștergere
  2. Am început să râd la răspunsul tău pentru întrebarea 7 :))) . Of, Daria, când sunt în drum spre casă ori înainte de somnul de....frumusețe, dar si de sănătate :)) mai citesc ce scriu oamenii dragi din blogosferă. Chiar îmi pare rău că nu îți pot lăsa mereu comentariu, ştiu că e o mare bucurie să poți afla ce impresie le laşi trecătorilor... Scrii din ce în ce mai frumos, deci încep să mă ataşez de postările tale. Stiu că nu o să renunți la scris. Doamnee, mai am şi eu nişte gânduri sinsitre si nefondate :)). Dar tot gânduri sunt. De fapt, sper să nu ai programul aşa de încărcat încât să nu poți posta din când în când. Nu ți -am spus, dar am citit unele recenzii de aici care mi-au stârnit curiozitatea. Pe unele cărți le citisem şi mi-a plăcut foarte mult să văd că le apreciezi şi tu.
    Toate cele bune, Daria!❤❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc c-ai mai revenit pe aici, Maria!

      Da, te înțeleg, așa mai fac și eu, uneori stau până târziu ca să pun comentarii și să citesc postări de-ale oamenilor dragi din blogosferă. Fac orice să-mi sacrific din timpul prețios, care, o, de ce trece atât de repede?

      Așa mult mă bucur și apreciez faptul că scrisul meu nu te-a lungă de aici, chiar dacă uneori mai fac niște greșeli. Ce să facem, din greșeli învățăm, nu?

      Pupici, Maria! Succes în tot ce faci! ♥

      Ștergere
  3. Mi se pare atat de grea leapsa asta :)) mai ales in cazul meu, foarte rar intalnit, care nu poate sa tina minte numele autorilor (doar vreo 2-3), nu mai spun de actiuni in nu stiu ce orase si etc. Totusi, mi-au placut raspunsurile tale foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, dacă vrei și dacă-ți place așa mult, o poți prelua! Da, într-adevăr, a fost grea, abia am găsit ceva din cărțile citite de mine. :))
      Lecturi frumoase-ți doresc!

      Ștergere
  4. Eu zic că te-ai descurcat foarte bine la leapşa asta. :)) Şi legat de Ion (din moment ce e singura carte din listă pe care am citit-o şi eu) pot să te întreb în ce clasă eşti? Dar după ce văd că citeşti (mai ales având în vedere asta) şi după cum scrii nu cred că eşti prea mică şi din moment ce îl vei reciti oricum la liceu, poţi să vezi atunci cât de mult se schimbă părerea ta. Secretul ca să îţi placă Ion (cartea) e să nu te aştepţi să îţi placă de Ion (personajul) şi nici să nu încerci. Cel puţin asta e părerea mea.

    Cum spui şi tu, lecturi frumoase îţi doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Heheh, a fost cam dificilă! Dar, cum ai observat şi tu, am încercat să fac totul bine. :)
    Sunt pe clasa a şaptea. Da, da, sunt micuță, sunt o ființă care trebuie să se ocupe de şcoală, de pian, dar şi de blog în acelaşi timp. Cum pot asta? Nu ştiu, pe toate le fac din plăcere şi nu mă gândesc la nici un lucru cu groază.

    Mulțumesc de sfat! Îl voi urma când voi citi şi eu cartea. :)
    Pupiciei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hihii, mă bucur că ți-ai făcut timp și pentru leapșa astaa! <3 Sunt tare drăguțe răspunsurile tale; eu nici până acum n-am citit "Ion", deși am avut-o de citit în a X-a, dar chiar am de gând să o parcurg - nu numai pentru că e lectură de BAC, ci și pentru că sunt curioasă de anumite aspecte și de gândirea personajelor.

    Spor la citit, pupici! ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să-mi fac timp şi pentru alte lepşe, aşa-mi place să le faac!

      Mulțumeesc, asemenea, Roxi! :)

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte fain tag-ul, îmi pare rău că nu l-am făcut până acum. Sper să mă pot revanșa cât mai repede!
    Fruoase răspunsurile tale, Daria. Ah, cât vreau să citesc Ion! L-am luat de la bibliotecă într-o ediție enormă, nicidecum blândă și micuță ca cea amintită de tine. Mă întreb de ce nu e cuprinsă carte asta în alte colecții mai noi, să i se dea o copertă mai altfel. Pe mine, sincer, nu mă atrage absolut deloc coperta acestei ediții. Știu, cartea e cea care contează, dar totuși... mă gândesc că ar fi frumos să aibă și cărțile acestea vechi, dar valoroase, un aspect mai plăcut. Iertare celor care au realizat ediția mai sus-numită, amintită și de tine. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu