Top 5 cărți care merită citite

             Bună ziua!



    Astăzi vă voi prezenta cinci cărți citite de mine vara aceasta. Vă le recomand cu mult drag!

1. ,,Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde


(recenzia aici)

     Uf, o carte care m-a fascinat, mi-a zdrobit sufletul! Cu siguranță, dacă o veți citi și voi, vă veți îndrăgosti de ea și vă va face să spuneți: ,,Asta-i o carte genialăăăă!”. Evident, după ce plângeți în tăcere că ați terminat-o. :D (Am bătut-o pe mama la cap să o citească și a început-o, yaaaay!)

2. ,,Omul de aur” de Jókai Mór 

(recenzia aici)

     ,,Omul de aur”, n-am cuvinte, pur și simplu, o carte atât de minunată, cu multe trăiri și personaje frumos conturate... superb! Îl admir pe autor, are un scris profund, unic și sensibil. Multe am învățat de pe urma ei!

3. ,,Mânrie și prejudecată” de Jane Austen


(recenzia aici)

     Da, da, Jane Austen! M-a captivat de la primele pagini și m-a făcut să o citesc pe nerăsuflate! Jane Austen are un stil frumos, copilăros și special.
4. ,,Jane Eyre” de Charlotte Brontë

(recenzia aici)

     Nu se putea ca această minunăție să lipsească! Am citit-o cu sufletul la gură datorită acțiunii și a personajelor. O citeam în timpul școlii, dar așa de rău îmi părea că nu puteam să o duc cu mine din cauza greutății, of! Primul lucru când ajungeam acasă era să citesc din ea. Eram așa surprinsă, admiram așa mult personajele! 


5. ,,Înainte să te cunosc” de Jojo Moyes


                  (recenzia aici)                        

      Ultima carte ar mai fi foarte multe care mi-a plăcut la nebunie, ,,Înainte să te cunosc”. Am asistat la o poveste minunată de dragoste a doi oameni care la început nici nu se priveau, dar care au început să fie atrași unul de celălalt. Are mult suspans, multe replici drăguțe și amuzante care îți rămân acolo, în suflet!

     Inițial aș fi pus mult mai multe cărți în acest top, dar am zis să mă limitez doar la cinci ca să nu mă lungesc prea mult.
    Voi ați citit aceste cărți de pe listă? Dar vă atrag? Ce mai citiți? Sunt așa curioasă! :D Aștept cu brațele deschise păreri de-ale voastre!
      Lecturi plăcute! ♥



Comentarii

  1. Vreau sa citesc neaparat portretul lui Dorian Gray. Am citit cateva pagini si este foarte usoara si interesanta. Mandrie si prejudecata din pacate nu mi-a placut atat de mult.
    Niste carti foarte interesante care trebuie indr-adevar citite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să o citești neapărat, este o carte minunată! Cât despre ,,Mândrie și prejudecată” o ador. Poate o vei încerca atunci când vei fi pregătită și sigură că îți va plăcea. :D
      Lecturi frumoase! Pupici!

      Ștergere
  2. Ah, îmi place tare mult topul tău! Acum citesc "Cele două Diane" de Alexandre Dumas şi cred că ar fi cartea mea preferată citită vara asta, pe lângă "În noapte" de Haruki Murakami.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, n-am auzit de acea carte scrisă de Dumas, dar mi-a plăcut mult stilul lui de a scrie!
      Am citit multe recenzii ale cărților de Murakami şi chiar vreau să îl încerc, pare că are un stil de a scrie minunat!
      Mulțumesc de vizită! Lecturi frumoase, te îmbrățişez! ❤

      Ștergere
  3. 4 din 5 citite...ai gusturi bune :*
    P.S. frumoas articol, frumoase recomandari :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaii, ce drăguț! Mulțumesc! Mă bucur că avem gusturi comune!
      Mulțumesc din suflet de vizită, lecturi frumoase! ❤

      Ștergere
  4. "Voi face un top 5 al cărților citite de mine. Nu cred că le voi pune pe așa zisul top" pana la urma, care este acest top?
    Incepi prin a spune ca nu ai avut timp vara aceasta sa citesti dar vei face un top 5 al cartilor citite. Dar nu le vei pune pe asazisul top. Pai faci top 5 carti care merita citite sau ne spui 5 carti pe care le-ai citit dar nu le pui in top?
    "am întrebat-o dacă are cartea ”Mândrie și prejudecată”, pentru că n-aveam cum să o duc cu mine". Daca erai deja acolo, ma gandesc ca " sa o aduc" era ceva mai potrivit.
    "Mi-am dat seama, doar după ce am terminat topul, că acesta a fost de fapt un top al cărților citite vara asta. :)) Singura carte pe care nu am citit-o vara aceasta a fost ,,Jane Eyre''. Așa că se poate considera și un top al romanelor lecturate de mine vara asta. :D"
    Ai incheiat fix cu ce ai inceput. Ai citit 5 carti vara aceasta, ai facut un top( dar nu le pui in "acel top" , care??) dar din aceste 5 carti, una dintre ele nu ai citit-o. Deci topul tau 5 carti care merita citite, este de fapt o lista a celor 5 carti pe care le-ai citit, de fapt 4.
    Ma bucur ca ai sters primul comment in care ti-am atras atentia asupra "cartea care" si ca ti-ai corectat articolul.
    Lasa-te de scris articole si deschide mai multe carti. Dupa articolul asta, s-ar putea spune ca acestea sunt singurele 5 carti pe care le-ai citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Kyo Cat,

      îmi pare rău că articolul Dariei nu ți-a picat bine și că te-ai apucat să critici.
      În primul rând, ar fi mai frumos ca și critica ta să fie constructivă. În blogosferă obișnuim să ne ajutăm între noi și să ne purtăm prietenește, omenește, iar părerile răutăcioase nu fac bine. Ce-ar fi să ne calmăm și să scriem cu bunăvoință, în loc să căutăm ceartă?
      În al doilea rând, nu cred că trebuie să-ți explic de ce cred că părerea ta e răutăcioasă. Nu te condamn, te rog doar să încerci să arborezi o mină prietenoasă și încet-încet să devii prietenoasă.

      P.S. Totuși, nu văd ce câștigi cu comentariile astea. Zi frumoasă!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Simina-

      Am criticat da. Acesta ar trebui sa fie un blog cu si despre carti unde bloggerita ar trebui sa stie ceva mai multa gramatica.
      Ce mesaj transmite ea prin astfel de articole? Ca este in regula sa nu scriem corect, eventual toata lumea sa scrie articole peste tot si daca au greseli gramaticale,este in regula, se poate si asa? Se critica sistemul educational, copiii nu mai stiu sa scrie si sa vorbeasca corect, pai cand peste tot citesc astfel de articole....

      Ștergere
    4. Ia mai moderează-ți criticile - eu nu văd cumva că tu ai blog, că scrii undeva articole, că ești cadru didactic sau critic literar. Poți să-mi fii președintele Rusiei, foarte bine, comportă-te ca un om, că nu-i în tine ceva ADN mai presus de al nostru! Dacă vrei să critici, fă-o într-un mod constructiv, okay? Ți se pare că ești perfectă, ți se pare că toată lumea îți acceptă ifosele de domnișoară deșteaptă dincolo de monitor? Nimeni n-are chef să intre pe un blog în care oamenii se ceartă și se urăsc. Punct. Aș putea să fac o întreagă polemică, dar n-are rost. Atât: un blog primitor nu este acela pe care oamenii se ceartă și-și pun în scris gândurile rele.

      Ștergere
    5. Ca nu vezi tu, nu inseamna ca nu exista.Nu vad cum ai ajuns tu la superioritate dar in fine. Nu este vorba nici de perfectiune aici, este vorba de o persoana care s-a apucat sa scrie articole. Cu greseli.
      Daca scrie, macar sa scrie corect.
      La revedere.

      Ștergere
    6. Mulțumesc pentru comentariu, dragă Kyo Kat. Pe viitor voi fi mai atentă în exprimare.

      Ștergere
  5. Nu am citit decât ”Mândrie și prejudecată” și ”Jane Eyre”. Amândouă mi-au plăcut, cea din urmă mai mult. Am avut o tentativă de a citit ”Portretul lui Dorian Grey”, dar am renunțat. Nu știu de ce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, cele două cărți au fost fascinante!
      Hmm, ciudat! Ar trebui să mai încerci, e o lectură frumoasă şi emoționantă. :)
      Succes în tot ce faci, Andrei!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu