Hendrik de Mol și Planeta de Aur de K.J. Mecklenfeld- Recenzie

 Titlu: Hendrik de Mol și Planeta de Aur

  Autor: K.J. Mecklenfeld

  Număr pagini: 336

  Editura: Univers

Prefața:

„Poartă te frumos cu jucăriile tale, fiindcă e posibil ca într o bună zi chiar viața ta să depindă de una dintre ele.“

Hendrik de Mol nu este un băiat ca toți ceilalți. Este orfan, locuiește cu bunicul său, Martinus, într un Muzeu al Jucăriilor, nu iese niciodată din casă și nici nu merge la școală. Într o bună zi, bunicul Martinus, păstrătorul Celui Mai Important Secret din Universul Cunoscut, este răpit, iar Hendrik este transformat într o jucărie, o cârtiță de pluș. Va reuși Hendrik să își învingă teama de a ieși din casă, ba chiar mai mult, să zboare pe Planeta de Pluș, să îl elibereze pe bunicul Martinus din mâinile fiorosului Calavera, stăpân peste o armată de soldați de lemn, și să se întoarcă în siguranță pe Pământ?
    K.J. Mecklenfeld, scriitorul olandez de origine română, este de fapt un urs de pluș. Născut pe Planeta de Pluș și fermecat de către un vrăjitor fără inimă, este nevoit să își trăiască viața pe Pământ, sub înfăţişarea unui om. Scrie cărți pentru copii și îi este tare dor de Câmpiile Portocalii


O carte atât de pufoasă, încât cu fiecare pagină citită mi se părea că devin și eu un animal de pluș!
Când am citit recenzia Siminei, mi-am spus: ”Gata, trebuie să o citesc și eu neapărat!”. Norocul meu a fost o reducere pe elefant.ro, așa că nu am ezitat să o comand. :D

Îmi plac foarte mult cărțile pentru copii, îmi amintește de copilărie când citeam și eu povești cu palate, regi, prinți și prințese. Cartea aceasta m-a făcut să uit de toate problemele, să mă rup de realitate și să citesc cu orele! A fost atât de captivantă, încât nu o puteam lăsa din mână. Mereu eram curioasă ce se va întâmpla cu personajele și ce noi probleme au mai apărut.

 Acțiunea este plasată în jurul unui băiat, pe nume Hendrik, care era agorafobic, adică îi este frică de spații deschise. Nu a mai ieșit din muzeul bunicului său de la vârsta de 4 ani, când părinții lui au dispărut într-un mod misterios, iar Hendrik a fost prezent la răpirea lor. Din acea cauză văzându-și părinții dispărând, a devenit agorafobic.
 Hendrik avea o căsuță în copac în care majoritatea timpului și-l petrecea acolo, jucându-se cu ursulețul lui de pluș, pe nume Berend, un urs verde și pufos și un zmeu, pe nume Tao. Atunci când ieșea afară din casă începea să îi apară un ghem în stomac și leșina, așa că bunicul lui, Martinus, i-a construit o mică ”navă” care îl transporta până la căsuța din copac.
 Într-o zi, unchiul său, Severin, o persoană ciudată și misterioasă, veni la ei în vizită cu un schelet din lemn mexican, pe nume Calavera. Lui Hendrik i se păru ciudată această jucărie prima dată când a văzut-o. Ce jucărie mai e și asta, mai ales pentru un copil? Un schelet malefic, care e atât de puternic în Universul Cunoscut, încât aproape toți (am zis "aproape toți " pentru că nu toți îl suportă) îl slăvesc.
 Acest nefericit Calavera l-a transformat pe Hendrik în cârtiță de pluș, pe prietena lui, Hildegard, în rață de pluș, iar pe bunicul lui într-un soldat de lemn.
 De aici încep toate aventurile personajului nostru. Şi pe parcus ce înaintăm, după fiecare pagină, mai găsim noi personaje şi noi intrigi.
 Calavera l-a răpit pe bunicul Martinus pentru că nu a vrut să spună unde se afla tableta babiloniană unde scria secretul Celor Nouă.
 Hendrik şi-a făcut mulți prieteni, a avut ocazia să vorbească de la egal la egal cu animalul său de pluş, Berend, cu care a legat o prietenie strânsă şi aflând multe lucruri cu ajutorul lui. Pe tot parcursul călătoriei, Hendrik a purtat un costum care îl ajuta să nu leşine. Până la sfârşit, ne dăm seama cum fiecare personaj şi-a învins temerile, dar mai ales băiatul-cârtiță, învingându-şi frica de spații deschise. Nu vă voi tăia din suspans, nu vă voi mai spune nimic, pentru că nu îmi place să spun mult din acțiune, pentru că aşa se strică acel ceva, avântul acela care te face să mai dai o pagină.

 Autorul are un stil de scris uşor, frumos, jucăuş, care te ține captiv şi te face să uiți cu totul unde te afli cu adevărat. Acestă carte ne duce într-o altă lume, într-o lume frumoasă şi cu totul nemaiîntâlnită. Mi-a plăcut mult că K.J. Mecklenfeld are un stil scurt şi la obiect, fără prea multe descrieri şi lălăieli, dar a făcut-o în aşa fel încât să aibă un fir cursiv, care te captivează. Are şi un stil amuzant, fiecare personaj având şi el o parte copilăroasă şi nevinovată.
Wihelmina, păpuşa lui Hildegard, pe care am admirat-o mult şi m-a amuzat mereu  acel "hihi" spus întotdeauna după fiecare frază! :)))
 Chiar ar fi interesant să fii un animal de pluş! Penru că atunci când cazi nu simți durerea, eşti uşor ca o pană şi... eşti pufos! Când eram mică (chiar şi acum) îmi imaginez cum ar fi să fiu un pluş şi să vorbesc cu animalele mele de pluş. :D

 Şi, ca din fiecare carte, am avut de învățat ceva. Am avut de învățat că orice frici ai, mereu vei scăpa de ele, dacă prinzi curaj şi ai încredere în tine. Mai ales dacă ai persoane care te susțin, prieteni, şi mai ales familia.
 Am învățat că prietenia este un lucru important, frumos, care leagă oameni până în momentul în care se vor despărți şi vor trăi în viața veşnică. Într-o prietenie adevărată nu există certuri, ci loialitate, iubire, sinceritate şi respect!
 Am mai învățat că sunt şi oameni răi care îți vor răul şi nu te lasă până nu te văd doborât...

 "Hendrik de Mol și Planeta de Aur" are tot, tot, tot pentru un roman pufos și de succes: mister, suspans, acțiune, umor, pufoșenie și cuvinte scrise din inimă pufoasă. ☺

 Sper că v-am convins să citiți această carte destinată pentru toate vârstele, care te îndulcește și te face să iubești animalele de pluș și tooooot!
Doresc să îi urez autorului mult succes pe mai departe și abia aștept să apară al doilea volum!



 Dacă ați citit cartea, cum vi s-a părut? Aștept părerile voastre cu drag!

 Lectură plăcută!




Comentarii

  1. hehe ce nume fain are! si coperta e faina! Foarte faina si recenzia! Lecturi frumoase in continuare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult! Da, așa-i că e interesantă? :D
      O zi frumoasă! :)

      Ștergere
  2. Vai cat de draguta pare cartea asta, atat coperta cat si titlul sunt incantatoare si ma duc cu gandul la copilarie. Ma bate gandul sa o pun pe wishlist, frumoasa recenzie! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că e chiar o carte minunată, merită citită!
      Pupici!

      Ștergere
  3. Vaaaaaai, ce drăguț ai scris despre Hendrik și pufoșii săi prieteni! Mii de mulțumiri, Daria!
    Mulțumesc și pentru urările de bine pentru următorul volum - sper să-l termin de scris cu bine și la timp.
    Succes în continuare cu blogul tău! 🐻😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, plăcerea mea! Sper să fie bucuros Hendrick și pufoșii lui pentru încă o recenzie!
      Sunt nerăbdătoare să aflu următoarele aventuri ale pufoșilor!
      Mulțumesc frumos! O zi cât mai frumoasă!

      Ștergere
    2. Le-ai făcut o mare bucurie lui Knopf și echipei de marketing a Biroului de Pluș. Sunt cu toții Foarte Fericiți și mi-au spus să-ți transmit mulțumirile lor și salutări pufoase 🐻🐘🐹🐶🐰🐱🐼

      Ștergere
    3. Îi salut și eu! Le transmit numai urări pufoase și aștept ocazia în care să le cânt un cântec la pian! 😄😊❤🎹🐀🐰🐻🐼

      Ștergere
    4. O, da, chiar te rugăm, cu prima ocazie pufoasă! Te ascultăm și pe Ig 🐻🎹

      Ștergere
  4. Hihi, ce recenzie frumoasă! Și mie îmi plac cărțile pentru copii, parcă îți permit să intrii așa, într-o lume colorată și plină de viață. Ce mi-a plăcut cum ai zis: "O carte atât de pufoasă, încât cu fiecare pagină citită mi se părea că devin și eu un animal de pluș!" *.* Felicitări pentru recenzie și la cât mai multe cărți pufoaseee! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Roxi! Ți-o recomand cu drag, e o carte specială!
      Pupici! Lecturi frumoase! ^.^

      Ștergere
  5. Romanul acesta pare așaaaaa jucăuș! Îl vreau, îl vreau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, e o carte superbă! ^^
      Sper să reuşeşti să ți-o achiziționezi! Pupici! :*

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador coperta! Şi cea din prima ediție este foarte drăguță!
      Va apărea "Planeta de Jad" , yaaaay! Abia aştept să o citesc!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu