'' Sub aceeași stea '' de John Green - Recenzie

Titlu : „Sub aceeași stea”

Autor : John Green

Număr de pagini : 306


               Prefața:

'' Hazel Grace este în fază terminală.
     Totuși, un medicament miraculos încetinește evoluția bolii de care suferă.
     Însă diagnosticul rămâne la fel de înfricoșător. 
     Totul se schimbă când îl cunoaște pe Augustus Waters, băiatul visurilor ei: inteligent, atrăgător, cu un zâmbet care te vrăjește.
     Împreună vor trăi cea mai frumoasă poveste de dragoste, până când... "


        Ce este acel  „până când” ? Asta vei afla doar când vei citi cartea.
        Hazel a fost o fată simplă, normală, până când s-a întâlnit cu Augustus la Grupul de Sprijin.        Acesta se uita mereu insistent la ea atunci când Hazel nu era atentă.
    Se priveau, își zâmbeau, iar el o invită la un film la el acasă.

    Totul se schimbă când ambii știu că se iubesc și pornesc în călătoria de vis a lui Hazel în Olanda pentru a-l întreba pe autorul ei preferat ce se va întâmpla mai departe în cartea lui incompletă. Dorința lui Augustus s-a pierdut.
    Asta a ieșit cu un eșec, Hazel începând să îl urască la punctul maxim pentru că e un bătrân nebun și egoist. Nu i-a răspuns la întrebările pe care o măcinau de 6 ani încoace.
    Însă Hazel și Augustus au rămas cu niște amintiri minunate. Doar ei doi plimbându-se singuri pe stradă, privindu-se în ochi și iubindu-se din ce în ce mai mult. Dar boala fiecăria evoluează. Lui Hazel îi e frică. Îi e frică să nu îl piardă. A ajuns la concluzia că ea este mai sănătoasă decât el, având în vedere că ea a fost diagnosticată de la vârsta de 13 ani cu cancer tiroidian.
   Dar el... Pleacă. Lăsând-o singură. Părăsind-o.

   Lui John Green nu îi e frică să audă milioane „de ce?” . El vrea să arate că în dragoste luptă boala, iubirea și singurătatea. Și ne mai învață să iubim și să apreciem lucrurile frumoase până le mai avem.

 
                  Citate:

♦ " Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelații. " 

      


♦ " Fără suferință , cum am putea ști ce e bucuria? " 




♦  ”- De ce mă privești în felul ăsta?
– Deoarece ești frumoasă. Îmi face plăcere să privesc oameni frumoși și, cu ceva timp în urmă, m-am hotărât să nu-mi interzic plăcerile mai simple ale vieții.” 




♦ ”Doamne, dă-mi liniștea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba și înțelepciunea de a le deosebi.



Mulțumesc de urmărire! Lectură plăcută să aveți și o săptămână minunată! 
  
                                                                                                          Daria ♪

Comentarii

  1. Frumoasă recenzie. Mi-a plăcut cum ai descris metaforic tot ceeea ce se întâmplă în carte. Mie nu-mi plrea place John Green și de altfel nu prea citesc cărți cu adolescenți, dacă e să apară în prim-plan adolescenți, cel puțin episodic, sunt în copilăriile și memorialele pe care el citesc. Însă totuși, cartea asta e destul de frumoasă ! Așa pare, cred că am s-o citesc și eu. Seară superbă să ai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de părere, Simina!
      Eu îți recomand cu mare drag aceasta carte. Ştiu că e trecută de pragul copilăriei, dar câteodată mai simt să citesc şi cărți de genul acesta.
      Te pup!

      Ștergere
  2. Hmm, John Green... trebuie să recunosc că nu prea îmi place autorul ăsta, "Câutând-o pe Alaska" fiind o totală dezamăgire pentru mine. "Sub aceeași stea" n-am încercat-o, dar îmi plac citatele extrase. :D
    Am mai citit de la el "Orașe de hârtie" și, suprinzător, nu mi-a displăcut, a fost chiar relaxantă. Uite aici recenzia, dacă vrei să o citești: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2015/07/titlu-ora-se-de-hartie-autor-john-green.html
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, aşa mi s-a întâmplat şi mie, am mai citit, nu chiar toată, "De 19 ori Katherine" . M-a dezamăgit total!
      Voi citi şi recenzia ta, mulțumesc de link.
      O seară frumoasă! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu